Nelius - traditionelle sibiriske katte

Enhver killing er unik uanset om den er til kæl, udstilling eller opdræt
og anskaffelse af en killing er en tillidssag.
  

For køber kræver det tillid til sælger at købe netop hans/hendes killing – tillid til at den de første uger og måneder af sit liv har haft de gode betingelser, som er afgørende for at den vokser op og bliver den gode familiekat, som man som køber netop ønsker sig.

Men for mig som sælger kræver det også tillid – tillid til at køber vil passe, og passe på den lille killing, som jeg har investeret rigtig megen tid og mange følelser i, netop for at den fremover skal blive den dejlige sociale og veltilpassede kat, enhver katteelsker ønsker sig.

For at den gensidige tillid kan opstå, opfordrer jeg meget til, at folk som påtænker at anskaffe sig en killing kommer på besøg gerne flere gange, dels for at vi som køber – sælger kan lære hinanden at kende, men sandelig også for at køber kan lære sin killing at kende og følge dens udvikling, til den er klar til at flytte til sit nye hjem.

Kælekat

En kælekat er en kat der ikke anvendes i avl, men dette udelukker på ingen måde, at den kan være udstillingskat.
De allerfleste killinger sælges som kælekatte, og de er på ingen måde ringere katte, selv om de måske ikke er egnede til avl. Og selv hvis alle katte i et kuld skulle være avlsegnede, vil det ikke være ønskeligt, at mere end 1 evt. 2 killinger fra et kuld går videre i avl.

For killinger der forlader mit opdræt gælder:

  1. Alle killinger sælges med FIFe stamtavle.
  2. Med alle killinger følger sundhedbog udffyldt af dyrlæge.
  3. Alle killinger sælges efter Felis Danica's standardkontrakt med et mindre tillæg, godkendt og underskrevet af såvel køber som sælger.
  4. Ingen killing forlader opdrætter før den er minimum 12 uger gammel.
  5. Alle killinger skal neutraliseres (kastreres eller steriliseres) jvf. kontrakt. 
  6. Alle killinger er øre- eller chipmærket og registreret i Dansk Katteregister.
  7. Alle killinger er vaccineret 1. gang mod kattesyge og -influenza.  Der anbefales yderligere en vaccination ved 16 uger.
  8. Alle killinger har fået ormekur efter dyrlægens anvisning.
  9. Alle killinger vil være forsikret mod skjulte fejl igennem Agria forsikring, efter deres retningslinier..
Med alle killinger følger en killingepakke med lidt foder, som den er vandt til, samt lidt legetøj.
 
At killingerne skal neutraliseres som helt unge, er der flere gode grunde til, dels kommer killinger hurtigere over indgrebet end voksne katte, og dels undgår den nye ejer alle de hormonelt betingede utyskestreger, som kan give anledning til mange problemer.

Der kan læses meget mere om tidlig neutralisering her: Kattehandel.dk
 
Prisen for en kælekat er pr 1.1.2017: 7.000kr
Depositum for reservation af killing er 3.000kr. Depositum er købers sikkerhed for, at killingen ikke sælges til anden side, og sælgers sikkerhed for at købers interesse er seriøs.
Trækker køber sig ud af handelen betales depositum IKKE retur, men hvis sælger af en eller anden grund vælger at afbryde handelen, refunderes depositum..
 
Ved samtidigt køb af to kælekillinger vil den samlede pris reduceres med 1.000 kr..
 
Hvis køber ønsker, at killingen skal forblive hos opdrætter i flere uger efter, at den egentlig er klar til at flytte til sit nye hjem, koster det 100 kr pr uge.

Avlskat

Ved køb af killing tiltænkt avl skal køber have et registreret opdrætternavn, eller have ansøgt herom, ligesom det er vigtigt, at køber har viden om racen og vil videreføre det store opdrætterarbejde, der på nuværende tidspunkt har resulteret i den stabile og smukke katterace, vi i dag kender.
Katten vil selvfølgelig blive solgt efter ovenstående retningslinier på nær neutraliseringen. Og der ud over vil den have modtaget evt. andre krævede vaccinationer.
Prisen for en avlskat er som minimum 11.500 kr. Depositum er 4.000 kr, efter samme retningslinier som ovenfor beskrevet.

Venteliste

Hvis du seriøst ønsker at købe en killing i Katteri Nelius, kan du blive skrevet på venteliste, men først på det tidspunkt hvor her er en drægtig hunkat. Drægtighed annonceres på fb og hjemmeside. Jeg vil bede dig sende en mail, hvor du fortæller lidt om dig selv, og hvordan du forestiller dig at have katten. Hvis der er flere drægtige hunkatte, må du også gerne fortælle, om det er en killing fra en specifik parring, du ønsker, om det skal være en hun eller han, og om du ønsker en bestemt farve.
 
Killingerne vil blive tilbudt de potentielle købere, som har vist interesse ud fra rækkefølge for henvendelse, og ud fra de ønsker de måtte have givet udtryk for.
 
Katteri Nelius | Kildevænget 19, Svogerslev, DK-4000 Roskilde - Denmark | Tlf.: +45 41599060 | lise@nelius.dk