Nelius - traditionelle sibiriske katte

Kvinden bag Katteri Nelius

Opdrætternavnet ’Nelius’ er udsprunget af mit navn, Corneliussen. Jeg er mor til tre nu voksne børn og sygeplejerske. Hjemmet består derfor i dagligdagen kun af kattene og mig, til gengæld nyder vi alle de samme rammer, som omfatter et lille parcelhus og en dejlig have, beliggende i Svogerslev lidt uden for Roskilde. Kattene færdes frit i hele huset og i en dejlig stor have med blomster, buske og træer, hvor de kan gemme sig, jage insekter eller fugle og klatre i træer. Haven er indhegnet, så de ikke kan komme ud og komme til skade.

Jeg har, lige så langt tilbage jeg kan huske, altid været at finde, hvor der var katte, hvis det var en mulighed. Og da jeg fik min første lejlighed, fik jeg også min første kat, ’Mis’, som var en dejlig stor grå og hvid kastrat. Senere er han blevet efterfulgt af flere andre dejlige katte, og på et tidspunkt anskaffede nogle af vennerne racekat – og ja, det blev min indgang til opdræt af racekatte. I første omgang en british blue (brite). Ca 20 år gik, og ved lidt af et tilfælde fik vi den dejlige burmillakat ’Silke’, og året efter søde ’Alley’, som var somali. Begge disse to dejlige katte er desværre væk nu, døde af uhelbredelig sygdom ca. 10 år gamle.

Således havde alle mine racekatte til nu været små katte, og ønsket om en stor kat er blev stadig stærkere. Efter at have overvejet både norsk skovkat og maine coon, faldt valget på en sibirisk kat, hvor jeg både har fundet en temmelig stor og ikke mindst en sund katterace. At det så samtidig er en relativt ny race herhjemme, hvor der også er mulighed for at være med at præge udviklingen, således at racesærpræget, sundheden og det gode temperament bevares, gør det endnu mere attraktivt og spændende. Disse ting vil fremover være bærende i mit opdræt af de sibiriske katte.

Der vil aldrig blive tale om andet end et lille stueopdræt med få kuld killinger årligt, hvor jeg vil have mulighed for at tage mig meget af såvel de voksne katte som killingerne. Killingerne vil jeg således kunne præge i den gode sociale retning, der er så vigtig for, at de vil vokse op som dejlige, trygge og sociale katte.

Katteri Nelius | Kildevænget 19, Svogerslev, DK-4000 Roskilde - Denmark | Tlf.: +45 41599060 | lise@nelius.dk